Požari nisu nepoznanica za Zajedno za Šumadiju? - iKragujevac


Politika

Nakon požara koji je pre nekoliko dana izbio u gradskoj upravi, javnost u Kragujevcu se prisetila relativno sličnih događaja iz prošlosti. Dok se čeka zvaničan izveštaj o požaru iz opštine, tekst u listu "Politika" je podsetio na neke događaje iz prošlosti koji se mogu dovesti u vezu sa bivšim vlastima.

Naime, juna 2008. u naselju Stara radnička kolonija požar je progutao nekoliko starih drvenih baraka u Ulici đenerala Terzibašića, gde je jedna inostrana kompanija kasnije izgradila poslovno-stambeni objekat. Zvanična verzija kaže da je vatra buknula usled kvara na "neispravnoj električnoj instalacija" u tavanu jedne barake, ali su reči stanara koji su ostali bez krova nad glavom upućivale na sumnju da je to bilo tako.

Stanari jesu, pre požara, dobili rešenja o preseljenju, ali njihovi novi stanovi tada još nisu bili spremni za useljenje, dok su drvene barake već bile predviđene za rušenje, sve kako bi se parcela što pre oslobodila za gradnju novog objekta. Neke od izjave stanara, koje izazivaju sumnju u zvaničnu verziju događaja, "Politika" je objavila dan posle požara.

Najveće podozrenje da je požar možda podmetnut izazvao je događaj koji se zbio februara 2011, kada je u istom objektu u naselju Bresnica izgorela TV In, a zajedno sa njom i sva dokumentacija preduzeća "Lazar put" u vlasništvu danas pokojnog kragujevačkog biznismena Milije Milosavljevića, poznatog po finansiranju izbornih kampanja donedavno vladajuće stranke u ovom gradu Zajedno za Šumadiju (Kragujevac). Dokumentacija koja je planula krila je tajnu o aferi koja se odnosila na nasipanje kragujevačkih ulica i seoskih puteva.

Količine kamena, kako se sumnjalo, bile su daleko manje od računa koji su ispostavljeni gradskoj upravi. Ti sumnjivi poslovi doveli su do propasti kragujevačke "Niskogradnje" koja je bila glavni izvođač radova, a neki akteri ove afere, pokrenute još 2005, i danas se povlače po sudnicama.

Izvor: Politika

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu