Dejan Raonić objasnio šta je sve trebao da uradi dok je bio na čelu JKP Čistoća - iKragujevac


Politika

Gradsko veće u senci ZZŠ-DS ubrzano formira timove za izradu predizbornog programa i jedan od njegovih najvažnijih delova biće i Program transformacije i razvoja komunalnih sistema grada Kragujevca a koordinator Saveta za transformaciju i razvoj komunalnih sistema je Dejan Raonić. 

Deajna Raonić je istakao da već četiri godine kasni izgradnja reciklažnog centra, kao najvažnijeg projekata u oblasti rešavanja problema otpada u gradu.

Zajedno za Šumadiju sa koalicionim partnerima iz DS-a je počela, u susret lokalnim izborima, pisanje predizbornog programa.

Svakako jedan od najvažnijih delova predizbornog programa biće i Program transformacije i razvoja komunalnih sistema grada Kragujevca, rekao je na redovnoj konferenciji za novinare ZZŠ mr Dejan Raonić, koordinator Saveta za transformaciju i razvoj komunalnih sistema pri Gro ZZŠ Kragujevac.

Prema njegovim rečima Program restrukturiranja javno komunalnih preduzeća biće pripremljen sa ciljem da se ona postepeno transformišu u finansijski održiva i ekonomski korisna preduzeća, koja će obezbediti visokokvalitetne usluge svojim potrošačima, po prihvatljivim cenama i uslovima.

Raonić je naglasio da će program utvrditi glavne prepreke za postizanje navedenih ciljeva i preporuke za reformske opcije.

“Efikasno sprovođenje programa u velikoj meri zavisiće od zakona i odluka na republičkom i lokalnom nivou vlasti. Ovaj program realizovaće se donošenjem mera i aktivnosti po komunalnim delatnostima kojim će se precizno utvrditi pod kojim uslovima i u kom procentu može da učestvuje i privatni kapital u JKP, naročito kroz partnerstvo privatnog i javnog sektora, što i stoji u ekonomskom programu Zajedno za Šumadiju”, kazao je Raonić.

On je naglasio da će program pisati predstavnici obe stranke i gradsko veće u senci ZZŠ-DS ubrzano formira timove za izradu predizbornog programa.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu