Milenić nije usamljen, Sonja Biserko deli iste stavove! - iKragujevac


Politika

Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava Sonja Biserko smatra da je intervencija NATO-a u SRJ 1999. godine imala za cilj da spreči zločin. 

„Moje mišljenje je da je to bilo sprečavanje zločina i to treba da se prihvati. Bilo je nekoliko haških presuda koje to dokazuju. U ovom momentu je za Srbiju od ključne važnosti prevazilaženje prošlosti, sprovođenje sporazuma iz Brisela i približavanja Evropskoj uniji",rekla je predsednica Helsinškog odbora Sonja Biserko, koja smatra da je Milošević najodgovorniji za intervenciju NATO-a kao i centralistički ustrojena država.

Podsećamo, Saša Milenić funkcioner ZZŠ i bivši gradski čelnik, na društvenoj mreži Twitter objavljivao je komentare kako agresorski napad NATO-a na Srbiju nije bio napad na građane Srbije, te da nismo imali dovoljan broj žrtava ! Milenić je tada negirao postojanje zverskih i zločinačkih akcija NATO pakta nad civilnim stanovništvom Srbije. "Meni su poznata zverstva među našim narodima (balkanskim). NATO je bombardovao Miloševića, a da nije, još bio na vlasti"- pisao je tada Milenić.

Za gospođu Biserko i gospodina Milenića uništenje oko 200 industrijskih preduzeća, 8 elektrana, objekta infrastrukture, među njima 82 mosta, 7 železničkih stanica, 6 aerodroma, mnoštvo puteva, razrušavanje više od 40000 stambenih objekata, 422 zgrade obrazovnih ustanova ( škola, fakulteta, domova ), 48 medicinskih objekata ( bolnica, poliklinika ), 90 spomenika istorije i arhitekture , među njima 16 pravoslavnih i katoličkih manastira, kao ni  2500 ubijenih, 12500 ranjenih i više od 750000 raseljenih lica NIJE ZLOČIN!

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu