DS: Smene u Školskim odborima presedan - iKragujevac


Politika

Smena članova i članica Školskih odbora bila je tema konferencije za novinare odborničke grupe Demokratske stranke koja je održana za vreme sednice Skupštine grada. Prema rečima Jovane Jovanović šefice te odborničke grupe, to je presedan, jer nikome od njih nije istekao mandat, a neki su izabrani pre samo nekoliko meseci.

Izražavajući sumnju u obrazloženje da članovi i članice Školskih odbora nisu preuzeli inicijativu i da se nisu ponašali u skladu sa finansijskom situacijom grada, pitali su se zašto se to dešava baš u vreme štrajka prosvetnih radnika.

To su potkrepili izjavom ministra prosvete i nauke Srđana Verbića da će uskoro biti smenjeno svih 18 načelnika školskih uprava kako bi na ta mesta postavili najstručnije ljude.

Demokratska stranka sumnja u to da niko od 30 članova i članica Školskih odbora nisu radili kako treba. Nova većina, kazala je Jovana Jovanović, očigledno neće moći da vrši pristisak na prosvetne radnike preko dosadašnjih načelnika Školskih uprava pa je smena Školskih odbora jedini način da izvrši pritisak na prosvetne radnike.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu