Pajtić danima obilazi Batočinu kako bi DS održao većinu na "staklenim nogama" - iKragujevac


Politika

Kako IKragujevac saznaje iz pouzdanih izvora, predsednik DS i Vlade Vojvodine Bojan Pajtić već danima obilazi Batočinu, jedinu opštinu u Srbiji gde DS još uvek ima legalno, ali ne i legitimno uporište.

Naime, prošlog ponedeljaka,  posle neuspelog mitinga u Zaječaru, u svojstvu predsednika DS svratio je sa brojnom svitom u lokalnu kafanu, gde je na neformalnom stranačkom druženju sa svojim stranačkim pulenom Radišom Miloševićem sumirao utiske zaječarskog debakla uz nezaobilazne šumadijske specijalitete, naravno na račun građana Batočine.

Samo dva dana kasnije, ovaj put u svojstvu predsednika Vlade Vojvodine, zajedno sa vojvođanskim funkcionerima, od kojih je uočen Bojan Kostreš iz LSV, u zgradi SO Batočina pod policijskim obezbeđenjem održan je sastanak iza zatvorenih vrata. Nejasno je da li je i ovo bio neformalni stranački skup, s obzirom da su mu prisustvovali i funkcioneri drugih stranaka, ili formalni sastanak predstavnika vojvođanske sa predstavnicima lokalne batočinske vlasti. Ukoliko je ovo drugo, postavlja se pitanje kakve veze ima šumadijska opština Batočina sa AP Vojvodinom, i koje su to zajedničke nadležnosti i teme oko kojih bi se dogovarali predstavnici dva nivoa vlasti koje ništa zajedničko nemaju. Biće da je to ipak još jedna klasična zloupotreba državnih resursa u stranačke svrhe.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu