DS obeležila 25 godina od osnivanja odbora u Kragujevcu - iKragujevac


Politika

Demokratska stranka je danas obeležila 25 godina od obnavljanja rada i osnivanja odbora u Kragujevcu.

U razgovoru sa Kragujevčanima Dragan Šutanovac, narodni poslanik i ministar unutrašnjih poslova Vlade u senci rekao je da se DS danas nalazi na istorijskom iskušenju da ne dozvoli da se Srbija vrati u vreme kada je ta stranka formirana.

Demokratska stranka će raditi na tome da Srbiju ponovo vrati na put razvoja i prosperiteta, na put standarda kakvi postoje u EU.

"Mi nismo menjali našu misiju i našu viziju, a politiku prilagođavamo potrebama građana Srbije i vrlo brzo ćemo, kao stranka i kao vlada u senci, građanima Srbije ponuditi tu politiku, uz obećanje da ćemo taj program sprovesti kada budemo na vlasti", istakao je Šutanovac.

Naglašavajući da će politika DS biti socijaldemokratska, rekao je da je nedopustivo da, u vreme kada se teško živi, teret padne na radnike, seljake i srednju klasu: „Smatramo da su odluke koje je vlada donela potpuno nazadne i da smanjenje plata i penzija dezavuiše životni standard građana Srbije, i to je naša prva meta".

Neki od programa koje će vlada u senci ponuditi su nova poreska reforma kako bi se smanjila nezaposlenost, a zaposleni dobijali pune plate, kao i reforma zdravstva, pravosuđa i posebno reforma unutrašnjih poslova, jer je Srbija postala meta obračuna kriminogenih sredina.

"Srbija se nalazi u gotovo istovetnom stanju kao i pre 25 godina.Ova vlada ne samo da nije unapredila kvalitet života, već ne postoji nijedan segment društva u kome je bolje u odnosu na 2012. godinu", rekao je Šutanovac, i dodao da DS slavi četvrt veka postojanja sa istom obavezom i energijom da menja Srbiju.

Gradski odbor Demokratske stranke

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu