LDP: Šetnja za Zorana i ove godine - iKragujevac


Politika

U prostorijama Liberalno demokratske partije u Kragujevcu, danas je održana konferencija za medije čija je tema bila predstojeća Šetnja za Zorana, kojom ova stranka tradicionalno obeležava godišnjicu ubistva dr Zorana Đinđića, prvog demokratskog premijera u Srbiji.

Boris Kovačević, zamenik menadžera Gradskog odbora LDP-a u Kragujevcu, pojasnio je plan i program šetnje, a zatim i pozvao Kragujevčane da se pridruže ovogodišnjoj šetnji.

"Povod za današnju konferenciju je svakako 12. mart, a kao i svake godine na godišnjicu ubistva prvog demokratskog premijera Srbije, dr Zorana Đinđića, LDP u Beogradu organizuje Šetnju za Zorana. Šetnja kreće od Simine ulice u blizini Narodnog pozorišta, zatim se kolona kreće do zgrade Vlade gde se polaže cveće, a zatim kolona ide do Novog groblja. Ovom prilikom želim da pozovem sve naše sugrađane, Kragujevčane, da krenu sa nama, a u tu svrhu obezbedili smo i besplatan prevoz, a kolona kreće od 8 časova ujutru ispred Krsta", rekao je Kovačević.

Ono što je posebno istaknuto je to da je ova manifestacija nestranačka, odnosno da na njoj neće biti stranakih obeležja.

"Ono što karakteriše svaku Šetnju za Zorana je to da nju organizujemo bez ikakvih stranačkih obeležja, niti na tome insistiramo, pa je ona otvorena za sve građane koji samo žele da odaju poštu. Poruka je jasna a to je da želimo da sačuvamo sećanje na lik i delo dr Zorana Đinđića. Prevoz će biti organizovan i iz ostalih šumadijskih opština, Batočine, Lapova, Knića, Topole, Rače i Aranđelovca.

"Srbija se i dan danas suočava sa problemima koje je pokojni premijer počeo da rešava, što dosta govori o tome koliko smo mi kao društvo izgubili njegovom smrću.", zaključio je Kovačević.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu