DS i ZZŠ jedinstveni u primedbama na usvojene odluke - iKragujevac


Politika

Na zajedničkoj konferenciji za medije odborničkih grupa Demokratske stranke i Zajedno za Šumadiju, iznete su primedbe na Odluku o Gradskim upravama grada Kragujevca i Predloge odluka o davanju saglasnosti na akta pravnih lica čiji je osnivač grad Kragujevac tačnije Statut o izmenama i dopunama Statuta Javnog preduzeća “Radio - televizija Kragujevac“. 

Povećanjem broja Gradskih uprava sa tri na 13, prema rečima Jovane Jovanović šefice odborničkog kluba Demokratske stranke, nema racionalizacije, a s obzirom na opis poslova sumnja se u dobro funkcionisanje budućih uprava. Pored toga, stavljena je i primedba na proceduru za izbor načelnika, jer će konkurs raspisivati i izbor načelnika obavljati članovi Gradskog veća, koji će potom kontrolisati rad tih načelnika i Gradskih uprava.

„Upravi za investicije, upravi za imovinu i upravi za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine dodat je po deo poslova koje danas obavlja Preduzeće za izgradnju grada. Iz toga odbornička grupa DS zaključuje da se priprema gašenje tog preduzeća“, istakla je Jovanovićeva.

Odbornik Zajedno za Šumadiju Saša Milenić je objasnio da je ta odbornička grupa na sednici dobronamerno reklamirala tekst Statuta o izmenama i dopunama Statuta JP RTK zbog povrede dostojanstva Skupštine grada.

„Tražili smo da se povuče iz procedure jer u suprotnom Skupština grada se uvlači u nezakonita posla. Skupština grada na predlog preduzeća čiji je osnivač grad Kragujevac usvaja Statut koji je po meri iskazanih potreba preduzeća. Naime, na osnovu ranije donete sistematizacije zaposlenima su već podeljena rešenja koja su u tom trenutku bila u neskladu sa tada važečim Statutom. Smatramo da je u interesu grada da na takve propuste ukažemo“, naglasio je Saša Milenić.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu