RAČA: Novi predsednik opštine Dragan Stevanović (SNS) - iKragujevac


Politika

Novu većinu u Skupštini opštine Rača od danas čine odbornici SPS, SNS i SDS Borisa Tadića. Dosadašnja predsednica ove opštine Dragana Živanović (URS) se danas, kada je smenjena jednoglasnom odlukom odbornika, nije pojavila na sednici.

Od ukupno 31 odbornika novu većinu čini 18, dok je u opoziciji sada 13 odbornika izabranih na listi Ujedinjenih regiona Srbije.
Za novog predsednika opštine Rača izabran je Dragan Stevanović iz SNS. Većinom glasova za novog zamenika predsednika opštine Rača izabran je Nenad Savković iz SDS-a, a izabrano je i devet članova Opštinskog veća.

Kako je poverenik SNS iz Rače rekao za iKragujevac, nova koalicija je formirana prvenstveno iz želje da se stane na put rasipničkom I nenamenskom trošenju novca od strane Dragane Živanović. 

‘’Podaci koji su prezentovani u revizorskom izveštaju u kome stoji da je oko 126 miliona dinara nenamenski potrošeno naterala je sve stranke koje participiraju u lokalnom parlamentu a kojima je stalo do budućnosti ove varošice u srcu Šumadije da obrazuju koaliciju i rasipničkoj politici stanu na put’’ -ističe naš sagovornik. 

On dodaje još i to da su odnosi u novonastaloj koaliciji odlični, te da se rezultati mogu očekivati uskoro.

 


 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu