Neće biti izbora u 2013-oj - iKragujevac


Politika

Premijer Ivica Dačić izjavio je da izbora u Novoj 2013. godini neće biti i da oni koji u to veruju "u stvari veruju u Deda Mraza". 

"Izbora u Novoj godini neće biti! Ne zato što ih ja neću ili zato što ti izbori ne odgovaraju meni ili mojoj partiji, već zato što ne bi odgovarali Srbiji", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, vanredni izbori bi za Srbiju značili još jednu ekonomski i reformski izgubljenu godinu i predstavljali veoma loš signal i za strane investitore.

"Zato i kažem, oni koji veruju da će u 2013. biti novih izbora u stvari veruju u Deda Mraza", kaže premijer.

Na pitanje da li čvrsto verujete da novih izbora neće biti, pošto naprednjacima i njihovom lideru Aleksandru Vučiću raste rejting, Dačić kaže da se u politici nikad ne zna i nikad ne treba reći nikad.

"Ali već sam vam rekao, ne vidim nijedan razlog da bilo ko, pa i Vucić ide na vanredne izbore. Uostalom, samo da vas podsetim, u proleće 2012. godine ja sam i Tadiću lepo govorio da ne raspisuje vanredne predsedničke izbore. Nije me poslušao", dodao je premijer.

On je istakao da u njegovoj saradnji sa Vučićem "nema problema".

"Mi funkcionišemo odlično. Nikad nisam rekao da se volimo, ali saradjujemo na najbolji mogući način. Sto puta sam to rekao i sto puta me isto pitate... Pa da poštoji bilo kakav problem, zar mislite da neka svadja ne bi procurila u javnost za ovih šest meseci nove vlade?" rekao je Dačić.

Upitan da li strahuje od afera u kojima bi "glavni junaci" bili funkcioneri SPS-a, on je rekao: "Ne. Apsolutno ne".

"Niko nije zaštićen. Baš niko. Valjda posle hapšenja Miroslava Miškovića niko normalan ne može da poveruje da u Srbiji ima zaštićenih", istakao je premijer.

Na pitanje o Dušanu Bajatoviću, direktoru Srbijagasa, Dačić je odbacio insinuaciju da nekoga štiti.

"Ni Bajatović, ni bilo ko drugi nije iznad zakona. Svi koji su kršili zakon moraće da odgovaraju. Samo, mislim da svi vi novinari grešite dušu u vezi sa Bajtovićem", dodao je premijer.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu