Vuk Jeremić osniva stranku ? - iKragujevac


Politika

Predsedavajući GS UN i poslanik DS planira da po povratku iz Njujorka oformi stranku jer sa liderom stranke Draganom Đilasom nikako ne može da se dogovori. 

Vuk Jeremić razmišlja da u sledećoj godini formira svoju stranku, saznajemo nezvanično od izvora bliskog nekadašnjem šefu diplomatije. Po svoj prilici, Jeremić će po povratku iz UN, gde je trenutno na funkciji predsedavajućeg GS UN, okupiti nekoliko svojih saboraca, nezadovoljnih odlukom da Dragan Đilas preuzme kormilo demokrata, i osnovaće novu stranku. Kako navodi sagovornik našeg lista, Jeremić se sigurno neće vratiti pod okrilje DS, ali nije isključio ni mogućnost da se priključi nekoj od stranaka na vlasti koje propagiraju evropske vrednosti. U političkim krugovima se jedno vreme pominjalo da bi Jeremić, po povratku iz Njujorka, mogao da se učlani u SPS.

- Jeremić sigurno neće biti član DS po povratku iz UN! Dugo se dvoumio šta da radi, međutim, kako sa novim predsednikom nikako ne može da nađe zajednički jezik, rešio je ili da formira svoju stranku ili da se priključi nekoj od partija na vlasti. Jasno mu je da ovaj DS nije ono što je bio ili što je trebalo da bude. Đilas je diktatorski preuzeo kormilo, vrši se stalni pritisak da bivši ministri vrate mandate... - navodi naš izvor.

Međutim, neće samo Jeremić zadavati glavobolju Đilasu. I Dušan Petrović, po pričama njegovih kolega iz Skupštine, ozbiljno razmatra mogućnost da oformi svoju stranku.

- Petrović i Đilas ne mogu očima da se vide. Pa to svi znaju! I svi Đilasovi pozivi da bivši ministri vrate mandat odnose se pre svega na njega. Petrović zna da je u predsednikovoj nemilosti i da bi izbegao scenario da bude potpuno skrajnut, razmišlja o varijanti da osnuje svoju stranku - kaže jedan od poslanika demokrata i dodaje:“ Iako su se pojavile priče da čak ima i ime za stranku - Zapadna Srbija, te otuda danima unazad njegova priča da je Srbiji potrebna decentralizacija, istina je da taj plan još nije tako razrađen kao što pišu mediji“.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu