Puštanje Miškovića iz pritvora - poraz za Vučića - iKragujevac


Politika

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će, ukoliko se obistine najave da će biznismen Miroslav Mišković biti pušten iz pritvora do Nove godine to doživeti i kao lični poraz. 

"Slušao sam najave da će ga pustiti do Nove godine i da postoje različite vrste pritisaka. Smešno mi je kad slušam neke koji zastupaju njegovu stranu i neću da govorim koliko su neistina izneli u javnosti u poslednja dva dana", rekao je Vučić .On je istakao da ne beži od činjenice da će u borbi Vlade Srbije protiv korupcije i organizovanog kriminala biti poraza, a da bi neke od njih doživeo i kao lične.

"I reakcije nekih političara doživljavam kao lične poraze, i nije me sramota da to priznam", poručio je Vučić.

On je podsetio da on nije taj ko donosi odluku o puštanju na slobodu Miškovića, jer je to u nadležnosti istražnog sudije u tužioca na kojima je da odluče da li će podleći pritiscima ili ne.

Kako je najavio, do kraja januara očekuju se ozbiljni rezultati u rasvetljavanju 24 sporne privatizacije, na kojima rade radne grupe policije i tužilaštva, ali i u istragama o Razvojnoj banci Vojvodine i Fondu za kapitalna ulaganja.

Na pitanje o uklanjanju spomenika poginulim pripadnicim Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe, Vučić je odgovorio da državu Srbiju moraju svi da poštuju i sa njom "niko ne sme i ne može da se igra".

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu