ZZŠ traži pomoć stranih ambasadora - iKragujevac


Politika

Zajedno za Šumadiju se, povodom navodne zabrinutosti nad stanjem političkih sloboda i ljudskih prava u Srbiji, pismom obratila međunarodnim partnerima i amabasadorima nekoliko zemalja. 

Ova stranka predstavila je javnosti kampanju „Mi smo vaše komšije'', koja će između ostalog podrazumevati i objavljivanje svih podataka o imovini funkcionera i adresa nekretnina koje poseduju.

Nakon što je pre skoro dva meseca učinila gradska uprava i stranka Zajedno za Šumadiju obratila se partnerima u inostranstvu.

Pismo koje su potpisali predsednik strane Veroljub Stevanović i potpredsednici Saša Milenić i Slavica Saveljić upućeno je na adrese amabasada Sjedinjenih američkih država, Velike Britanje, Izraela...

Oni između ostalog izražavaju zabrinutost zbog, kako je navedeno, stanja političkih i građanskih sloboda, tražeći pomoć u odbrani dostojanstva i prava građana da sami biraju lokalnu samoupravu.

Uz opis aktuelne situacije u Kragujevcu, predstavnici Zajedno za Šumadiju, u pismu su napomenuli da podržavaju borbu protiv korupcije koja ima sudski epilog, ali i da smatraju da ona mora da podrzumeva reformu policije, sudstva i tužilaštva.

U Zajedno za Šumadiju su najavili i akcije koje planiraju u kampanji „Mi smo vaše komšije“, koja je kako ističi, kampanja za odbranu dostojanstva njihovih funkcionera, ali i stranke i grada.

Među prvim akcijama, kako je najavljeno, biće objavljivanje imovinskih karti funkcionera ove stranke.

Mada su one već predate Agenciji za borbu protiv korupcije, u Zajedno za Šumadiju kažu da će objaviti svoje adrese, a ukoliko građani imaju i dodatne ili drugačije informacije spremni su da ih javno, u prisustvu medija provere.

Kampanja „Mi smo vaše komšije“ je, kažu u Zajedno za Šumadiju, spontani izraz podrške uhapšenim funkcionerima, ali i otpora prema torturi.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu