DS : Kragujevcu potrebno osnivanje Direkcije za saobraćaj - iKragujevac


Politika

Kragujevačke demokrate smatraju da je potrebno osnivanje Direkcije za saobraćaj, čiji bi zadatak bio da prati, planira, upravlja i razvija saobraćajne kapacitete koji bi podigli nivo bezbednosti građana u saobraćaju, smanjili nivo ugroženosti životne sredine i vreme putovanja. 

- Analizirajući „Strategiju razvoja saobraćaja grada Kragujevca od 2012-2022 godine“, uočili smo u Strategiji da je prikazano ulaganje iz budžeta Grada za razne projekte u 2013. godini u iznosu od 5.854.000 eura, a da ova sredstva nisu planirana u tek usvojenom budžetu grada Kragujevca za 2013. godinu. Prema Strategiji, planirano je da se u 2012. godini realizuju prva faza rekonstrukcije Ulice kneza Miloša, završetak izgradnje petrovačke magistrale, osnivanje Centra za edukaciju dece u saobraćaju, izrada centralne baze i interaktivnog sistema za upravljanje saobraćajem itd, a nijedan od navedenih projekata nije realizovan. Interesantno je i to da je za realizaciju mnogih projekata zadužena „Niskogradnja“, odnosno ono isto preduzeće kome su odlukama lokalne samouprave oduzete ingerencije i za izvršavanje redovnih poslova – ističe se u saopštenju za javnost Gradskog odbora Demokratske stranke Kragujevca. 

U pomenutom saopštenju konstatuje se i da je Demokratska stranka očekivala ozbiljan dokument imajući u vidu izvor finansiranja, ali ponuđena Strategija, kako demokrate ocenjuju, to nije.

- Gradski odbor Demokratske stranke u svim segmentima saobraćaja ima konkretna rešenja, koja bi bitno poboljšala kvalitet dinamičkog, stacionarnog i železničkog saobraćaja, pešačkog i biciklističkog kretanja, povećala saobraćajnu bezbednost Kragujevčana i podigla nivo kvaliteta usluga u javnom gradskom prevozu i taksi prevozu – zaključak je Gradskog odbora Demokratske stranke.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu