Politika - iKragujevac


GrO Demokratske stranke smatra da se budžet grada Kragujevca i ove godine planira na nerealnim osnovama. Iako duže vreme insistiramo na racionalnom objašnjenjenju zašto to rade, do sada nismo uspeli da dobijemo odgovor. Ono što se može zaključiti na osnovu ignorisanja primedbi opozicije, koje se tiču budžeta, ukazuje na činjenicu da motivi ovakvog načina rukoviđenja budžetom aktuelne gradske vlasti mogu biti ili prikrivanje stvarnog stanja gradskih finansija, ili fiktivno prikazivanje prihoda, čime pokušavaju obezbediti aproprijacije koje nemaju realno pokriće.

Proračun grad Kragujevca tradicionalno je nerealan. Kada netko pravi proračun u 2009, 2010,2011, 20112. i promaši u planovima za preko 50%, onda se postavlja pitanje kako očekivati ​​od nekoga ko je toliko grešio da zna napraviti proračun za 2013. Planirati proračun od preko 85 miliona evra a ostvariti godinama unazad samo četrdesetak miliona evra više nije stvar neznanja već loše namere.

BRISEL, 1. decembra 2012. (Beta) - Evropski parlament smatra da Evropska unija s Kosovom može da sklopi sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, iako sve države iz Unije ne priznaju njegovu nezavisnost i ohrabruje pet članica koje ga ne priznaju da to ipak učine.

BEOGRAD - Najveća dužnost Srbije je da spreči uspostavljanje granice s Kosovom, to je prelomna tačka koja će opredeliti sudbinu zemlje, izjavio je predsednik DŠ Vojislav Koštunica, i istakao da pregovore s Prištinom treba vratiti pod mandat Saveta bezbednosti UN, shodno Rezoluciji 1244.

Preduzeće će morati da bude restrukturirano, kažu gradski čelnici, ne dajući objašnjenje kako su napravljeni ogromni dugovi

BEOGRAD - Liberalno-demokratska partija saopštila je večeras da je Vlada Srbije, odbijanjem amandmana koji je ta stranka podnela na predloženi budžet, a koji se tiče kontrole sredstava namenjenih Kosovu i Metohiji, propustila priliku da institucionalizuje kontrolu i na taj način utvrdi da li novac koji je namenjen srpskom narodu na Kosovu stiže do njih.

Još članaka...