Bogdanov ponovo na tribinama - iKragujevac


Uncategorised

Ivan Bogdanov, poznat široj masi po incidentu u Đenovi 2011 godine, koji je pre mesec dana izašao iz zatvora gde je služio kaznu zbog huliganstva, prisustvovao je derbiju između Crvene zvezde i Partizana.

Greh srpskog pravosuđa dr Dejan Šuput, stručnjak za sportsko pravo vidi u tome što se na tribinama Partizanovog stadiona pojavio i Ivan Bogdanov, koji je pre mesec dana izašao iz zatvora pošto mu je Apelacioni sud ublažio zatvorsku kaznu za mesec dana zbog napada na policiju i učešće u masovnoj tuči pred košarkaški meč Partizan - Crvena zvezda 13. juna 2006. godine.

- Postoje mehanizmi koji omogućavaju da Bogdanov ne bude na stadionu, ali ih pravosudni organi nisu iskoristili - smatra Šuput.

Sud je utvrdio da je Bogdanov prvo tukao jednog oštećenog drvenom palicom i da ga je jurio, a da oštećeni nije pružao otpor.

Na povike: "Stoj, policija!" Bogdanov je drvenom palicom zamahnuo ka policajcu u civilu koji je stajao pored dvojice policajaca u uniformi (Dejan Krstić i Siniša Đukanović). Policajac u civilu se zaštitio rukama, pa je palica pukla na pola, a onda je ostatkom palice udario i jednog i drugog policajca u uniformi pre nego što je savladan.

Huligan je na optuženičku klupu priveden iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu, u kom se nalazi od 24. maja 2011. godine, kada je proteran iz Italije zbog izazivanja nereda na utakmici u Đenovi.

Tokom prvog suđenja Bogdanov je negirao krivicu i izjavio da se uopšte ne seća događaja sa utakmice, pošto mu je neko s leđa zadao više udaraca u glavu.

izvor: blic.rs

{jathumbnail off}

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu