Radnički po starom, sve miriše na drugu ligu? - iKragujevac


Uncategorised

Već viđena priča u Kragujevcu, Radnički blizu ispadanja, Prva liga Srbije iza ugla. Ništa novo kada je ovaj klub u pitanju. Šanse još postoje, ali su s obzirom na raspored veoma male.

Za tri godine su stigli od seoskih terena srpske lige do elite, prošle sezone su bili hit, na samom kraju ispustili Evropu. Godinu dana posle Radnički je blizu ispadanja.

Podsetimo finiš prošle sezone su obeležili lomovi u klubu, podela na dve struje, jednu su činili ljudi iz Beograda predvođeni direktorom Pavlovićem, drugu "domaći" podržani lokalnom samoupravom.

Iako je zadržan kostur tima, dovedena dobra pojačanja, čak 10 novajlija, Radnički je blizu ispadanja. Kragujevčani su tavorili čitave sezone, Kuzeljevića je zamenio Đurđević, sada je na klupi Bekvalac, ali se ništa nije promenilo.

Došlo je do promena i u rukovodstvu, klub je imao problema sa privođenjima čelnika zbog transfera Kostića u Groningen, stigao je zimus novi predsednik, ali Radnički nije uspeo da pobegne sa dna.

Tri kola pre kraja su blizu ispadanja, imaju dva boda manje od BSK, tri od Novog Pazara i teži raspored od rivala. Uz to imaju slabiji međusobni skor i od Borčana i od Pazaraca, pa je jasno da bi mnogo toga moralo da se poklopi da izbegnu selidbu u niži rang.

Radnički gostuje u Užicu, čak i da pobedi Slobodu koja nema neki motiv, Pazarci idu u Ivanjicu, Borčani igraju protiv Donjeg Srema koji je takođe blizu opstanka.

U pretposlednjem kolu Radnički dočekuje Vojvodinu, koja je pokazala i u Pazaru da nema popusta, BSK čeka Jagodinu koja slavi kup, Novi Pazar dočekuje Rad.

I onda, poslednjeg vikenda u šampionatu, Kragujevčani će u Ivanjicu, Pazarci protiv Kuljana koji su obezbedili opstanak, a BSK u komšiluk na "Karaburmu", drugim rečima Radnički bi morao da pobeđuje u seriji za šta nije sposoban i da čeka kiks rivala koji ipak imaju lakše protivnike.

Dakle, šanse su veoma male, da ne ulazimo u teorije zavere, ali Radnički je u direktnim duelima prosuo mnogo bodova. Iako ima sjajne uslove, solidan tim, izgubio je tokom sezone i podršku navijača, pa Kragujevac više nije vruć teren.

Sve miriše na drugu ligu, a i u prošlosti, "Crveni" nikada nisu uspevali da se na duži period zadrže u eliti. Ono što je bojazan je novi raspad, s obzirom da su u prethodnim vremenima dugo tavorili nakon što bi napuštali elitu...

izvor/foto: sportske.net

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu