Otkriven eliksir mladosti?! - iKragujevac


Uncategorised

Naučnici iz Novosibirska razradili su "eliksir mladosti" - oni su sačinili jedinstveni preparat koji navodi ljudski mozak da proizvodi matične ćelije, a one su u stanju da obnavljaju bolesne organe?!

 

Lečenje matičnim ćelijama je - modni trend. One mogu da pomognu u borbi protiv infarkta, moždanih udara i različitih povreda. U kozmetologiji obećavaju izbavljenje od problema sa kožom i vraćanje licu mladalačke svežine.

Međutim, do sada je problem bio u tome što metodika korištenja matičnih ćelija koja postoji danas nije ni izdaleka bezopasna. Matične ćelije se uzimaju iz koštane srži.

Stručnjaci objašnjavaju da se posle "razmnožavaju" i uvode opet u krvotok. To je već "razmnožavanje" van organizma ćelije. Ne zna se gde se one diferenciraju: one mogu da odu u povređeni organ, a mogu da odu u sasvim zdrav. Pa u srcu, na primjer, može da izraste rebro?!

U Novosibirsku su naučnici rešili ovaj problem. Sačinili su preparat pod šifrovanim nazivom "G5". On navodi koštanu srž čoveka da izrađuje nove matične ćelije, koje zatim same nalaze povređeni organ i obnavljaju ga!

Prema navodima stručnjaka, "G5" osigurava "houming" remontnih ćelija – one ne napuštaju sopstveni organizam. To je preparat nove klase regenerativne medicine i nema premca u svetu - navode ruski mediji.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu