Ima novih tragova o nestanku Tijane Jurić - iKragujevac


Uncategorised

 Direktor policije Milorad Veljović izjavio je danas da je potraga za nestalom devojčicom Tijanom Jurić (15) iz Subotice, prioritet nad svim prioritetima za policiju i državu i napomenuo da ima nekih novih tragova i naznaka koji bi mogli da pomognu da taj slučaj bude rešen što pre.

Veljović je to izjavio u Policijskoj stanici u Bajmoku posle sastanka sa predstavnicima Uprave kriminalističke policije i subotičke policije, na koji je bio pozvan i Tijanin otac Igor Jurić.

"Policija radi na rešavanju ovog slučaja i raditi dok Tijanu ne vidimo", rekao je Veljović novinarima.

On je napomenuo da je u rešavanju tog, kako je ocenio, izuzetno delikatnog slučaja za policiju, angažovano najmanje stotinu pripadnika MUP-a, ne samo iz Subotice, nego i iz Beograda i drugih mesta.

"Radimo u više pravaca, a od juče smo uključili i Službu za visokotehnološki kriminal", kazao je direktor policije, napominjujući da detalje u vezi sa tim i neke nove činjenice sa kojima policija raspolaže za sada, u interesu istrage, ne može da saopšti.

"Bitno je da imamo nekih novih tragova i novih naznaka", rekao je Veljović, ističući da je slučaj Tijane Jurić, koja je nestala 26. jula, "prioritet nad svim prioritetima".

Direktor policije je dodao da povodom tog slučaja svakog jutra razgovara sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem, kao i da se premijer Aleksadnar Vučić, takođe, svakog jutra interesuje u vezi sa tim slučajem.

Veljović je napomenuo da srpska policija, u vezi sa ovim slučajem, ima veoma dobru saradnju sa kolegama iz Mađarske koji, kako je dodao, pružaju maksimalnu podršku, kao i da su gotovo svakodnevni kontakti sa predstavnicima Interpola i Evropola.

"Preduzimamo maksmalno sve mere kako bi smo došli do cilja", rekao je Veljović i dodao da policija nikako neće taj slučja ostaviti po strani nego će nastojati da on što pre bude rešen.

Direktor policije je podvukao i da "ne želi da prejudicira ishod potrage za njom".

Tijana je poslednji put viđena 26. jula u 00.25 časova nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu