Afera Indeks: Napustili suđenje da bi dočekali ministra - iKragujevac


Uncategorised

Profesor Pravnog fakulteta u Kragujevcu Božin Vlašković i šef studentske službe Zoran Simić optuženi za prodaju ispita studentima u aferi “indeks” otišli su sa pola suđenja u Smederevu da bi dočekali ministra pravde Nikolu Selakovića na matičnom fakultetu.

Da stvar bude još gora, sudija Slađana Bojković istolerisala je njihovo napuštanje sudnice.

Ministra pravde Nikolu Selakovića, koji je sinoć došao na Pravni fakultet u Kragujevcu da na poziv studenata održi predavanje o reformi pravosuđa, sačekali su i dočekali kao pravi domaćini skoro svi optuženi u aferi „indeks“. Pre nego što je ušao u amfiteatar fakulteta, koji je bio pun studenata, ministar je svratio u dekanat, i tu se susreo s Božinom Vlaškalićem, ali i Emilijom Stanković (oboje optuženi) i drugima koji i dalje vode ovu visokoškolsku ustanovu.

Ministar je bio zatečen pitanjem da li zna da su ga dočekali ljudi koji su izašli sa današnjeg suđenja pre vremena, gde su optuženi u aferi „indeks“, i da li misli da je „normalno da sudija pusti optužene da napuste suđenje da bi videli njega“.

- Vaše pitanje je dobronamerno i realno. Ali, vi ste ga postavili pogrešnoj osobi. Šta ja mislim o toj aferi, uopšte nije bitno. Mnogo je bitnije to šta misli sud i šta će da uradi. Ja u sud imam puno poverenja, i mislim da će taj teški teret uspeti da iznese na odgovarajući način. Kako sudija rukovodi postupkom, to je stvar njene sudijske nezavisnosti - rekao je ministar Selaković.

On je pre predavanja izjavio i da je „pravosuđe bilo jedna od najzapuštenijih oblasti, ali da se tokom poslednjih 16 meseci problemi rešavaju postupno, korak po korak“.

- Ja sam na Pravnom fakultetu u Kragujevcu i sa studentima jer reforma pravosuđa treba da počne s ovog mesta - rekao je Selaković.

Punih šest godina je prošlo od kako je podneta optužnica u aferi “indeks”.

izvor:blic

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu