Novogodišnja pop-rok Filharmonija - iKragujevac


Kultura

Beogradska filharmonija odžaće “tradicionalni” novogodišnji koncert posvećen dolasku 2013. godine u četvrtak 27. decembra.

 

Na programu su dela grupe ABBA, "Bitlsa" i benda Queen u aranžmanu za simfonijski orkestar. Na koncertu pod nazivom Vesele šezdesete i sedamdesete, dirigovaće hrvatski dirigent Alan Bjelinski, specijalista za izvođenje popularne muzike, a učestvovaće i hor Obilić-AKUD Krsmanović.

Alan Bjelinski potiče iz čuvene muzičke porodice, njegov otac je kompozitor Bruno Bjelinski.Školovao se na Mocarteumu u Salzburgu, i pored uspešne karijere u klasičnoj muzici, bio je i klavijaturista grupa Film, Aerodrom i Haustor.

Prvi koncert u 2013. Filharmonija posvećuje Novoj godini po julijanskom kalendaru, a program je sve samo ne tradicionalan – novogodišnju zabavu, zajedno sa Filharmonijom, napraviće čuveni šoumeni Igudesman&Džu, u četvrtak, 10. januara u 20 sati na Kolarcu.

Samo dan kasnije, 11. januara, Beogradska filharmonija će novogodišnje raspoloženje preneti u Novi Sad, gde će sa istim umetnicima održati koncert u Srpskom narodnom pozorištu.

Beogradska filharmonija je jedini orkestar u Evropi koji u toku jedne sezone ima pet novogodišnjih koncerata i obeležava dolazak nove godine po jevrejskom, islamskom, gregorijanskom, julijanskom i kineskom kalendaru.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu