Večeras koncert “Prljavog kazališta“! - iKragujevac


Kultura

BEOGRAD – Popularna hrvatska grupa ““Prljavo kazalište““ posle 26 godina od poslednjeg koncerta u Beogradu nastupiće večeras u Kombank areni.

 

„Prljavo kazalište“ je nastalo 1977. u zagrebačkom predgrađu Dubrava pod snažnim uticajem panka. Ime grupe potiče od jedne epizode stripa Alan Ford, kada članovi družine T.N.T. dolaze u pozorište nazvano „Prljavo kazalište“.

Prvu postavu grupe činili su: Jasenko Houra (gitara), Zoran Cvetković (gitara), Davorin Bogović (vokali), Niko Hrastekbas i Tihomir Files (bubnjevi).

Houra je u ranijem intervjuu Tanjugu rekao da su članovi benda pustili obožavaoce da preko njihove stranice na društvenoj mreži Fejsbuk izaberu listu pesama koje će izvoditi na turneji.

““Mi smo naprosto pustili da naši članovi sa Fejsbuka kojih ima oko 170.000 izaberu set listu pesama koje bi voleli da čuju na koncertima tako da se set lista neće menjati ili vrlo neznatno, jer je ceo koncert koncipiran na dva sata i moguće su vrlo male izmene u repertoaru““, rekao je Houra, dodajući da je taj bend već krenuo na turneju tako da na koncertu u Beogradu bitnijih promena neće biti.

Bend je široku poularnost stekao 1980. godine drugim albumom ““Crno bijeli svijet“ nazvanom po istoimenoj pesmi koja je postala jedna od onih po kojima se grupa pamti. Sa te ploče izdvojili su se i hitovi ““Mi plešemo“ ““Neki moji prijatelji“, ““Nove cipele“ i obrada pesme ““Sedamnaest ti je godina tek“ Ive Robića.

Dobro je prošao i naredni LP „Heroj ulice“, na kome je Houra preuzeo i ulogu pevača, umesto Davora Bogovića, koji se na kratko bio povukao iz benda. Osim naslovne pesme, sa te ploče pamte se i „Široke ulice“, ““Devojke bi“, ““Sve gradske bitange“ .

Dve godine kasnije, po povratku Bogovića u grupu Kazalište je snimilo album ““Korak od sna“ sa koga se izdvojila pesma ““Sve je lako kad si mlad“ i obrada pesme ““Milioner“ Zvonka Špišića.

““Prljavo kazalište ““ je tokom dugogodišnje karijere objavilo 14 studijskih albuma, a među njima su i ““Zlatne godine““, ““Zaustavite zemlju““, ““Devedeseta““, aktuelni album je ““Možda dogodine““.

Ulaznice za koncert grupe ““Prljavo kazalište““ u prodaji su po cenama od: 1.800, 1.900, 2.200, 2.400, 2.500, 2.800 dinara.

Izvor: Tanjug

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu