Kragujevčani glume za Vranje - iKragujevac


Kultura

Sav prihod od večerašnje (ponedeljak, 17. decembar, 20,00) predstave Knjaževsko-srpskog teatra „Jedan čovek, dvojica gazda“ namenjen je za obnovu pozorišta u Vranju.

Da podsetimo, ovo pozorište je letos izgorelo u požaru, pomenuta predstava je hit kragujevačkog Knjaževsko-srpskog teatra, a po tekstu britanskog pisca Ričarda Bina, režiju potpisuje Nebojša Bradić.

Kao pozorište koje je sličnu sudbinu doživelo 1969. godine kada je izgoreo kragujevački teatar, glumci ovog pozorišta se, kako kažu, posebno i dodatno solidarišu sa vranjskim pozorištem.

Tada je glumački ansambl kragujevačkog pozorišta, do obnove današnjeg zdanja igrao predstave u drugim mestima i gradovima.

U sličnoj, nezavidnoj situaciji kragujevački teatar je bio i 1998. godine, kada je zbog dotrajalosti električnih instalacija ponovo bio zatvoren, odlukom protivpožarne policije, pa su kragujevački glumci za vreme rekonstrukcije, prekinute NATO bombardovanjem 1999. godine, tri sezone igrali predstave na scenama u Domu samoupravljača, današnje Pozorište za decu Kragujevac, i u tadašnjem Domu vojske Srbije i Crne Gore.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu