Poznata glumica Kragujevčanka dobitnica nagrade ''Pavle Vuisić'' - iKragujevac


Kultura

Udruženje filmskih glumaca Srbije dodeliće nagradu za životno delo plaketu „Pavle Vuisić“ glumici Gorici Popović na Filmskim susretima koji će biti održani u Nišu od 24. do 30. avgusta.

Prestižna nagrada dodeljena je u predhodnom periodu doajenima srpskog glumišta Mileni Dravić, LJubiši Samardžiću, Danilu Bati Stojkoviću, Aleksandru Berčeku i mnogim drugima.

Glumica Gorica Popović, inače Kragujevčanka dobitnica je nagrada „Branislav Nušić“, „Žanka Stokić“, kao i dve statuete „Carica Teodora“.

Na Filmskim susretima u Nišu osim plakete Popovićevoj će biti dodeljena i monografija i dokumentarna filmska storija o dobitniku. Gorica Popović za RTK najavljuje i svoje nove uloge koje će ostvariti početkom jeseni.

Gorica Popović rođena je u Kragujevcu gde je završila osnovnu i Prvu kragujevačku gimnaziju. Obrazovanje je nastavila na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Gledaoci je pamte po kultnim ulogama u filmu „Dorotej“,“Nacionalna klasa“,“U raljama života“, „Miris poljskog cveća“, „Pad Italije“.

Jedna od njenih najprepoznatljivijih uloga je – Dare sekretarice u seriji Bolji život. Sa poznatim jugoslovenskim muzičarima pevala je u muzičkoj grupi „Suncokret“.

Dobitnica je brojnih priznanja, a nagrada koja nosi ime doajena jugoslovenskog glumišta Pavla Vuisića za nju ima veliki značaj.

Gorica Popović najavljuje niz filmskih i serijskih novina koje će od jeseni i početkom godine obradovati ljubitelje filma i gledaoce televizijskih serija. Paralelno priprema nekoliko uloga u zemlji i inostranstvu.

Nagrade i priznanja imaju velkiu pokretačku snagu u stvaralaštvu umetnika, navodi Gorica Popović.

Kragujevčani su se uvek ponosili svojim sugrađanima koji su proslavili naš grad a jedna od njih je Gorica Popović koja je uprkos brojnim obavezama aktivna u zavičajnom Udruženju Kragujevčana u Beogradu.

 

Izvor: RTK

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu