Prva faza asfaltiranja puteva na seoskom području završena - iKragujevac


Kultura

U selu Donje Grbice, jednom od većih u okolini Kragujevca, privode se kraju radovi na asfaltiranju puta. U pitanju je 3,1 kilometar od Gornjomilanovačkog puta prema selu Donje Grbice i druga deonica dužine 2,5 kilometara prema gornjem selu Grbice. Završne radove na asfaltiranju obišao je Vitomir Nedeljković, član Gradskog veća za lokalnu samoupravu.

Donje Grbice je jedno od većih šumadijskih sela, trinaest kilometara udaljeno je od grada i broji oko 200 domaćinstava, ima veoma karakterističan položaj jer spaja veća okolna sela i putna infrastruktura je od velikog značaja za bolji i kvalitetniji život meštana ovog dela Šumadije, kaže Nedeljković, član Gradskog veća.

Prema njegovim rečima prethodnih meseci asfaltirano je preko 19 kilometara puta i to uglavnom u selima i prigradskim naseljima a asfaltiranjem u selu Donje Grbice završava se prava faza radova u vrednosti od 260 miliona dinara. Nedavno je potpisan ugovor sa Preduzećem za puteve vrednosti 250 miliona dinara za revitalizaciju i izgradnju putne infarstrukture uglavnom na seoskom i prigradskom području, a pored toga, iz budžeta grada opredeljeno je još 150 miliona dinara za radove koje će na revitalizaciji asfalta u gradu i saniranju udarnih rupa obaviti JKP Šumadija Kragujevac, rekao je Nedeljković.

Ekipe Preduzeća za puteve izvode radove na šest putnih pravaca, a juče su otpočeli radovi na potezima sela Teferič, Trmbas i Jabučje.1-30.jpg

2-30.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu