KUD Kalemegdan iz Los Anđelesa večeras na Đačkom trgu u Kragujevcu - iKragujevac


Kultura

U okviru turneje po Srbiji i regionu, članovi Kulturno – umetničkog društva Kalemegdan iz Los Anđelesa predstaviće se večeras u 19,30 sati kragujevačkoj publici na Đačkom trgu.

To je prilika da deca rođena u dijaspori pokažu domaćoj publici kako u Los Anđelesu čuvaju tradiciju i kulturu naše zemlje u kojoj se nalaze njihovi koreni. Folklor je samo jedan od načina da budu povezani sa svojom otadžbinom. Čuvanjem nacionalnog identitea i nastupima u Los Anđelesu oni svojim sugrađanima približavaju Srbiju.

Turneja KUD Kalemegdan počela je nastupom 4. jula u manastiru Studenac povodom manastirske slave, a nakon Kragujevca, predstaviće se u Banja Luci i Kozarskoj Dubici. Tokom boravka u Srbiji i regionu, koji traje do 26. jula posetiće i brojne kulturno – istorijske spomenike među kojima Oplenac, Hram Svetog Save, manastir Tvrdoš u Trebinju, manastir Ostrog, Dubrovnik i Bečiće. Za članove Kalemengdana biće organizovan i rafting na Tari.

Na Đačkom trgu u Kragujevcu goste iz Los Anđelesa u ime grada Kragujevca dočekaće Stefan Nikezić pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi.

.

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu