''VOĆE RODILO''! Danica Krstić sa bendom ''Divanhana'' snimila novu pesmu - iKragujevac


Kultura

Mlada Kragujevčanka Danica Krstić, za koju kažu da je najlepši etno vokal Balkana, objavila je svoju novu pesmu “Voće rodilo”, nastalu u saradnji sa čuvenim sevdah bendom “Divanhana”. Ovom pesmom, poznata umetnica najavljuje svoj drugi album, na kome će sarađivati sa najčuvenijim izvođačima tradicionalne muzike naših prostora.

Poznanstvo, a kasnije i saradnja sa grupom “Divanhana”, dogodila se sasvim spontano, a Danica ističe kako je od prvog trenutka mislila o tome kako bi bilo lepo da se zajedničkim snagama uradi nešto kvalitetno, što će publika voleti.

“Pre nekoliko godina upoznala sam sam predivne ljude iz “Divanhane” i nekako smo “kliknuli” na prvu. Nas je spojio radio, verovali ili ne! Gostovala sam na Radiju Beograd, kada se grupa “Divanhana” uključila u program. Sedela sam u studiju, sa autorkom emisije, i tokom razgovora smo spontano dogovorili moje gostovanje na njihovom koncertu u Beogradu. Od tog trenutka, pa do danas, naše prijateljstvo traje, a od samog početka smo smišljali kako zajedno da uradimo nešto što će biti kvalitetno i što će naša publika voleti.

Kao proizvod ovog druženja dogodila se pesma “Voće rodilo”. Srećna sam što je ovo prva pesma koja će se naći na albumu koji pripremam, a koji će okupiti najtalentovanije muzičare i etno stvaraoce naših krajeva. Ono što je obeležilo ceo kreativni proces nastanka pesme “Voće rodilo” je puno pozitivne energije i ljubavi, i zato se nadamo da ćete je voleti, baš kao i mi.” kaže poznata umetnica za Novosti.

Pesma “Voće rodilo” je druga autorska pesma grupe “Divanhana”, čiji članovi ističu da je susret sa Danicom, zaista, doprineo tome da se ova pesma dogodi i zvuči baš ovako - poletno i raspevano.

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu