Negri otvorili Joakimove dane - iKragujevac


Kultura

Revija pozorišnih predstava u čast domaćeg pisca ili Joakimovi dani otvorena je juče izvođenjem Negri ili Ljubov ko sočelovekom svojim po tekstu Joakima Vujića a u režiji Anđelke Nikolić. Manifestacija koja se održava u okviru đurđevdanskih svečanosti posvećena je domaćem piscu s namerom da afirmiše domaće dramsko stvaralaštvo, ali i da poveže pozorišta i umetnike u Srbiji.

Knjaževsko srpski teatar tokom maja ugostiće pozorišta iz Beograda, Užica i Zaječara, a ansambl iz Kragujevca će izvesti tri predstave od kojih je jedna premijera. Reč je o predstavi Voćni dan po tekstu Velimira Stojanovića u režiji Dragana Jakovljevića čija je premijera zakazana za 11. maj. Ansambl kragujevačkog teatra tokom Joakimovih dana izvešće i predstave Dvesta i Četiri brata.

Glumci NAS Teatra, 7. maja, predstaviće se dramom Nedozvani Momčila Nastasijevića u režiji Juga Radivojevića, a Hasanaginicu LJubomira Simovića u režiji Jagoša Markovića Narodnog pozorišta u Beogradu na repertoaru će biti 9. maja. Drama Željka Hubača Bizarno u izvođenju Narodnog pozorišta Timočke Krajine Zaječar biće izvedena 28. maja.

Tekstove domaćih pisaca, publika voli jer se bave temama autentičnim za naše prostore i donose upravo ono što može da nasmeje, rasplače, zamisli publiku. Zanimljive same po sebi ove predstave, donose bogatstvo inscenacije i glume, nude deo naše svakodnevice, naših naravi, zavrzlama, političkih i socijalnih problema.

Revija će, 30. maja biti zatvorena predstavom Svedobro Stevana Vraneša u izvođenju ansambla Narodnog pozorišta iz Užica a u režiji Nemanje Rankovića.4-4.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu