Kragujevačkoj publici predstavilo se Prištinsko pozorište - iKragujevac


Kultura

Narodno pozorište Prištine, sa sedištem u Gračanici predstavilo se kragujevačkoj publici predstavom „Razvojni put Bore Šnajdera“, po tekstu Aleksandra Popovića, a u režiji Slobodana Skerlića.{KomentoDisable}Kritika je dramu „Razvojni put Bore Šnajdera“, Aleksandra Popovića, proglasila polovinom devedesetih za najbolju srpsku dramu druge polovine 20. veka. U njoj pisac prati nekoliko tema, među kojima su društveni odnosi i okolnosti, koji su i danas aktuelni.

Glumac Branko Babović kaže da je predstava interesantna i da uvek nailazi na odličan prijem kod publike, što potvrđuje i činjenica da su karte za predstavu bile rasprodate nekoliko dana unapred.

Uz ocenu da je Aleksandar Popović „lak za čitanje, a težak za postavku“, Babović objašnjava da igra Piklju, malog, anonimnog čoveka.

Izvođenju predstave prethodilo je potpisivanje Sporazuma o saradnji između Knjaževsko-srpskog teatra i Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici.

Kako je najavljeno, ovim sporazumom dva pozorišta će intezivirati međusobnu razmenu i saradnju kako na umetničkom tako i na nivou drugih pozorišnih resursa.

 

Izvor: RTK

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu