Potpisan Sporazum o saradnji Knjaževsko srpskog teatra i Narodnog pozorišta iz Prištine - iKragujevac


Kultura

Knjaževsko srpski teatar i Narodno pozorište iz Prištine sa sedištem u Gračanici potpisali su Sporazum o saradnji u okviru kojeg će ova dva pozorišta intezivirati međusobnu razmenu i saradnju kako na umetničkom tako i na nivou drugih pozorišnih resursa.

Sporazum su u Knjaževsko srpskom teatru potpisali direktori pozorišta Miloš Krstović i Predrag Radonjić.

U čast početka saradnje večeras će na velikoj sceni kragujevačkog teatra biti izvedena predstava Razvojni put Bore Šnajdera po tekstu Aleksandra Popovića koja je polovinom devedesetih godina od pozorišne kritike proglašena za najbolju srpsku dramu druge polovine XX veka.

U njoj pisac prati nekoliko relacija, od kojih su najvažnije socijalistički društveni milje, gde se uspinju nesposobni i za poslove nepripremljeni karijeristi, ocrtani sukob društvenog i privatnog posla, kao i susret malog, anonimnog čoveka sa ideologijom i njenim jezikom i zakonima.

U ovoj drami igraju Igor Damnjanović, Dejan Cicmilović, Aleksandar Mihailović, Nebojša Đorđević, Bojan Stojčetović, Milan Vasić, Anika Grujić, Ivana Kovačević i Aleksandra Cucić. Režiju potpisuje Slobodan Skerlić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu