Predstavljena knjiga Katarine Karamijalković - Knjige s posvetom u ličnoj biblioteci prof. dr Svetozara Stojanovića (FOTO) - iKragujevac


Kultura

Kragujevac - U okviru manifestacije Dani kragujevačke knjige, u Galeriji Narodne biblioteke "Vuk Karadžić", predstavljena je knjiga bibliotekarke Univerzitetske biblioteke u Kragujevcu, Katarine Karamijalković - Knjige s posvetom u ličnoj biblioteci prof. dr Svetozara Stojanovića.

Kako ističe prof. dr Jovica Trkulja, urednik i recenzent knjige: "Ova knjiga i njen postupak izrade umnogome je specifičan, redak i nepoznat kao stručno-informativni žanr. Mr Katarina Karamijalković, viši diplomirani bibliotekar Univerzitetske biblioteke u Kragujevcu, knjigu je priredila u skladu sa najvišim bibliografskim standardima.

Reč je o prvom uspelom prikazu legata jednog srpskog filozofa, čijoj se stručnoj obradi pristupilo blagovremeno i na primeren način. Svedočeći o jednom vremenu i o glasovima ljudi koji su u tom vremenu živeli, ona umnogome baca novu svetlost na ličnost i delo Svetozara Stojanovića i omogućava da dopunimo i obogatimo njegovu duhovnu biografiju."

Promocija knjige Katarine Karamijalković - Knjige s posvetom u ličnoj biblioteci prof. dr Svetozara Stojanovića biće održana 20. marta u 19 časova u Univerzitetskoj galeriji.DSCN8106.JPGDSCN3087.JPGDSCN8097.JPGDSCN8087.JPGDSCN3070.JPG

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu