''Lizard in the soul'' - otvorena izložba slika u Kragujevcu - iKragujevac


Kultura

KRAGUJEVAC - U Galeriji Narodnog muzeja otvorena je izložba slika i crteža Nebojše Bežanića pod nazivom „Lizard In The Soul“.

Autori izložbe, u organizaciji Narodnog muzeja Kragujevac i Umetničke galerije „Nadežda Petrović“ iz Čačka, su Julka Marinković, muzejski savetnik i Miodrag Danilović, istoričar umetnosti.

Nebojša Bežanić živi i radi u Parizu od 1989. godine. Diplomirao je slikarstvo na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu i od 1985. godine izlaže na mnogobrojnim samostalnim i grupnim izložbama širom sveta.

Bežanićeva poslednja faza stvaralaštva zabeležena je u konceptualno domišljenim ciklusima u kojima se na temelju drevnih tradicija raspliću neka od najtežih pitanja čovekove sudbine.

Sažeta retrospektiva radova Nebojše Bežanića, srpsko – pariskog umetnika, zamišljena je kao prezentacija dela umetnika koji je nedovoljno poznat i priznat u našoj sredini.

Izložba slika i crteža rezultat je dugogodišnje saradnje Narodnog muzeja u Kragujevcu i Umetničke galerije „Nadežda Petrović“ iz Čačka.

Izložba je otvorena do 20. januara naredne godine.

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu