Kragujevačka predstava u Bitef teatru - iKragujevac


Kultura

Predstava "Četiri brata" Radovana Tišme, u režiji Dragana Jakovljevića, gostuje 27. novembra u Bitef teatru. Gostovanje kragujevačkog Teatra u Beogradu je organizovano u okviru manifestacije "Kragujevac u Beogradu".

Predstava "Četiri brata" učestvovala je i nagrađivana na Susretima profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić" i Festivalu malih pozorišnih formi u bugarskom gradu Vraci. Glumački ansambl čine Ivan Vidosavljević, Zdravko Maletić, Dragan Stokić i Nenad Vulević, scenski dizajn potpisuje Ana Kolbjanova, kostimografkinja je Jelena Janjatović, a kompozitor Dragoslav Tanasković Trnda.

Udruženja Kragujevčana u Beogradu, uz podršku Grada Kragujevca, tokom oktobra i novembra u okviru obeležavanja 200 godina od proglašenja Kragujevca za prvu prestonicu moderne Srbije i 20 godina Udruženja, organizuje seriju događanja pod zajedničkim imenom "Kragujevac u Beogradu": promociju foto-monografije "Šumadija i Pomoravlje - Duša Srbije"; nastup Akademskog orkestra akordeonista (Kolarac); izložbu posvećenu jednom od glumačkih velikana Kragujevca Ljubomiru Ubavkiću - Penduli; predstavu Knjaževsko- srpskog teatra "Džast merid" (Scena "Raša Plaović" Narodnog pozorišta), predstavljanje knjige "Nadežda Petrović, slikarka, bolničarka u tri rata" Vojislave Latković.

U utorak 27. novembra Teatar ponovo gostuje u Beogradu, sada u Bitef teatru, sa predstavom "Četiri brata", a 29. novembra biće predstavljena knjiga i film "Maratonac" o Goranu Nikoliću, slabovidoj osobi iz Kragujevca koji je postavio Ginisov rekord u broju uzastopnih (10 dana) istrčanih maratona (po 42 kilometra), u želji da skrene pažnju domaće i svetske javnosti na položaj osoba sa invaliditetom.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu