Lazar Ristovski u Kragujevcu na specijalnoj projekciji filma ''KRALJ PETAR PRVI'' - iKragujevac


Kultura

Kragujevac, 23.11.2018. - Film koji donosi priču o stradanju, žrtvama, herojstvu i pobedi, biće prikazan u bioskopu Cineplexx Kragujevac Plaza na specijalnoj projekciji zakazanoj za subotu 8. decembar od 20 časova, na kojoj će se publici pokloniti i ekipa filma, predvođena rediteljem Petrom Ristovskim i glavnim akterom filma Lazarom Ristovskim. Karte za specijalnu projekciju u prodaji su na blagajni bioskopa.

Kralj Petar Karađorđević, kao mlad proteran je iz Srbije od strane suparničke dinastije Obrenovića. Nikada nije uspeo da napravi čvrstu vezu za zemljom iz koje je potekao, narodom čiji je potencijalni kralj, niti titulom koja mu po pravu pripada.

Film koji u evropskim razmerama predstavlja jedan od najznačajnijih umetničkih projekata u godini obeležavanja pobede Saveznika u Prvom Svetskom ratu, biće prikazan u subotu 8. decembra od 20 časova časova u bioskopu Cineplexx Kragujevac Plaza.

Kada se spletom istorijskih okolnosti Kralj Petar Karađorđević vratio u domovinu, uveo je parlamentarnu demokratiju na dvoru i započeo obnovu Srbije. Ali Srbiji se nije dalo da napreduje. Atentatom u Sarajevu počinje Prvi Svetski rat i Austro-ugarska pokazuje svu svoju nemilosrdnost. Tokom mučnog povlačenja srpske vojske preko albanskih planina, kralj upoznaje Makrenu, majku vojnika Marinka.

Sjajnu glumačku ekipu čine Lazar Ristovski, Radovan Vujović, Danica Ristovski, Ivan Vujić, Aleksandar Vučković, Ljubiša Savanović, Svetozar Cvetković, Marko Baćović i Ivan Marković.Režiju ovog sjajnog istorijskog spektakla potpisuje Petar Ristovski.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu