Najava gostovanja Knjaževsko-srpskog teatra u Beogradu - iKragujevac


Kultura

U okviru pozicioniranja Kragujevca na kulturnoj mapi naše države tokom jeseni biće organizovan niz programskih aktivnosti u Beogradu. Nakon uspešnog nastupa Kragujevačkog akademskog orkestra akordeonista, krajem oktobra, u sali Kolarčeve zadužbine, u sredu 14. novembra Knjaževsko - srpski teatar gostuje u Narodnom pozorištu u Beogradu. Na sceni “Raša Plaović“ članovi ansambla iz Kragujevca izvešće komediju “DŽast merid“, po tekstu Dunje Petrović, a u režiji Vojina Vasovića.

Knjaževsko-srpski teatar gostuje u Beogradu Predstava je premijerno izvedena u Knjaževsko-srpskom teatru 30. novembra 2017. godine. Vreme i mesto u kome živimo pruža beskonačan potencijal za komediju… i apsurd. U okolnostima u kojima se više živi od snalažljivosti nego od novca, dovijanje je, prema rečima autora Dunje Petrović, postalo gotovo zanimanje po sebi.

To je bila polazna tačka mog komada. I zato su glavni likovi koje tumače Čedomir Štajn, Dušan Stanikić, Nikola Milojević, Miroslav Petrović, Marina Stojanović i Aleksandar Milojević, majstori upravo tog zanata. “DŽast merid“ sam uvela u lagani vodviljski format, kako bi nas prevashodno terao na smeh, ali za one koji vole da čitaju između žanrova, biće tu i ozbiljnijeg štiva. A srećan kraj se podrazumeva, jer ako nije dobro, to onda i nije kraj, kaže Dunja Petrović.

Nastupu Knjaževsko - srpskog teatra prethodiće otvaranje izložbe “Svaka ludost beše mi igračka“ posvećena LJubomiru Ubavkuću - Penduli. Izložba će biti otvorena u 19 časova u prostorijama Udruženja Kragujevčana u Beogradu. Autori izložbe su Ana Kolbjanova, Milena Vučković i Marko Misirača

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu