Najava koncerta Jovane Radovanović - iKragujevac


Kultura

Umetnički savet Univerzitetske galerije u ponedeljak 29. oktobra 2018. godine u 19 časova organizuje koncert na kome će nastupiti vanredni profesor na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, Jovana Radovanović.

Jovana Radovanović rođena je 1985. godine u Kragujevcu, u kome je stekla osnovno i srednje muzičko obrazovanje u muzičkoj školi ''dr Miloje Milojević“ u klasi profesorke Natalije Tomić.

Osnovne i postdiplomske studije klavira završava na NMAU „P.I.Čajkovski“ u Kijevu u klasi profesora Jurija Kota, a obrazovanje na polju kamerne muzike nastavlja na doktorskim studijama na FMU u Beogradu u klasi prof. Zorice Ćetković. Umetničku karijeru aktivno gradi kako na prostoru Srbije tako i u inostranstvu.

Ostvarila je preko sto nastupa i koncerata je u Makedoniji, Ukrajini, Francuskoj, Belgiji, Luksemburgu, Švajcarskoj, Nemačkoj, Kipru, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i svim značajnijim salama Srbije. Svoju pedagošku karijeru je započela 2008. godine u Muzičkoj školi ''dr Miloje Milojević“ u Kragujevcu koju od 2010. godine širi i nastavlja na Filološko-umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu gde sada predaje u zvanju vanrednog profesora za užu umetničku oblast Klavir.

Do sada su njeni učenici i studenti ostvarili preko 50 nagrada, uglavnom specijalnih i prvih, na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Više puta je učestvovala u radu žirija na pijanističkim takmičenjima u Srbiji. 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu