Kragujevac: 13. JOAKIMINTERFEST pod sloganom ''Teatar to je sada'' - iKragujevac


Kultura

U Knjaževsko srpskom teatru objavljena je selekcija 13. Međunarodnog pozorišnog festivala JoakimInterfest. 

Festival se održava u Knjaževsko-srpskom teatru od 9. do 15. oktobra. U zvaničnoj konkurenciji pod sloganom ''Teatar to je sada'' naći će se šest predstava iz Rusije, Slovenije, SAD, Hrvatske, BiH (Republike Srpske) i Srbije, a o nagradama će odlučuvati žiri u sastavu: Zijah Sokolović, glumac, Ivana Vujić, rediteljka i Jelena Janjatović, kostimografkinja.

„Selekcija ovogodišnjeg festivala ‘JoakimInterfest’ u Kragujevcu, koju čini šest predstava, predstavlja težnju aktuelizacije teatra ne samo spram onoga o čemu ‘želi da priča’, dakle temi i društvenom okviru, nego i onim vertikalama koji ga definišu kao živu materiju, podatnu za oblikovanje, u kontekstu motiva koji su presudni za njegov nastanak, praktičnog delanja u kontekstu postupka ili sledu linija umetničke nadgradnje

Jedna od najvažnijih karakteristika ovogodišljnjeg JoakimInterfesta, je kako najavljuje organizator i domaćin festivala, žanrovski raspon od klasičnih do duhovitih komada, što će zadovoljiti raznovrstan ukus festivalske publike.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu