Tradicionalne grčke igre u Knjaževsko - srpskom teatru - iKragujevac


Kultura

Kulturno – obrazovna asocijacija grada Mezolongi iz Grčke #“Eleftheri Poliorkimeni“ nakon mnogobrojnih gostovanja širom regiona nastupila pred kragujevačkom publikom u Knjaževsko - srpskom teatru.

Umetnici iz Grčke predstavili su svoju pozorišnu sekciju kao i tradicionalne i orijentalne plesove. Relativno mlada kulturno - umetnička asocijacija iz Grčke, osnovana pre četiri godine do sada je okupila oko 150 članova. Želja za prezentovanjem grčke kulture spojila je ljude koji su aktivni u kulturnim dešavanjima grada Mezolongi. Kragujevčani koji vole tradicionalnu i orijentalnu muziku južnih krajeva uživali su u pesmama i igri grčkog ansambla koji je na najbolji način predstavio svu specifičnost svog naroda.

Nakon prvog nastupa u Kragujevcu gosti iz Grčke već planiraju sledeće gostovanje i druženje sa našim sugrađanima. Ovo je, kako kažu, bio prvi korak u uspostavljanju saradnje naša dva grada i naroda. Na programu su pored grčkih bile i srpske narodne pesme i melodije koje su izveli članovi KUD-a Lepenica.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu