PRVO VEČE POSETILO 7.000 LJUDI: Počeo je ARSENAL FEST! (FOTO) - iKragujevac


Kultura

Prvo veče osmog Arsenal festa proteklo je u znaku benda The Kills, Markija Ramona i britanskog indi post-pank sastava Editors.

Bili smo na Exitu, zaista je veliki festival, ali prvi put smo u Kragujevcu i za sada je super. Ovo je kraj turneje i spremni smo da se vratimo kući, ali publika može da očekuje odličan koncert, poručili su članovi Editorsa uoči izlaska na binu.

Arsenal fest su otvorili bendovi Sitzpinker i Dishumanity na "Garden stejdžu" i Yu grupa na glavnom stejdžu.

Uz pesme sa poslednjeg albuma, Yu grupa je podsetla i na nezaobilazne "Dunavom još šibaju vetrovi", "Zlatna jabuka", "Čarobna šuma", kada su pojedini već krenuli da se sele na Garden stage gde je počinjao nekadašni bubnjar legendarnog američkog pank benda Ramones Marki Ramon sa svojim Blitzkrieg-om.

Bez predaha su nizali "Rockaway Beach", "Teenage Lobotomy", "Psycho Therapy", "Do You Wanna Dance", "I Don't Care", "Sheena is a Punk Rocker", "I Wanna Be Your Boyfriend" i mnoge druge.

Za prvi nastup indi rok sastava The Kills u Srbiji ponovo je krenula kolona ljudi sa Gardena ka Mejnu, gde ih je dočekala harizmatična pevačica Alison Moshart sa kratkim "hvala" na srpskom jeziku.

Prema podacima organizatora, na Arsenalu je sinoć bilo oko sedam-osam hiljada posetilaca, koji su do 4 ujutro, pored Editorsa, slušali i francusku rege senzaciju Dub Inc”, Let 3 i Nikolu Vranjkovića, koji je zatvario prvo festivalsko veče.

Večeras na festivalu nastupaju, između ostalih, Viva Vox, Maika, Jinx, Bad Copy, Kultur Shock, Nipplepeople i Del Arno Band.

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu