HIT predstava "Ukradena ličnos" sa Lanetom Gutovićem u Kragujevcu - iKragujevac


Kultura

U subotu, 31. marta odigraće se predstava "Ukradena ličnos" u Pozorištu za decu od 20 časova.

Predstava „Ukrađena ličnos’“ je prikaz moralne slike praktične, moderne, prilagodljive osobe, koja za postizanje svog cilja, ne bezi od sramote i spreman na sve zarad svog licnog interesa.

Sa spretnošću i duhom seoske bitange, Srećko se nameće Europskoj uniji kao kandidat za predsednika. Nijedan postavljeni zahtev njemu nije nimalo težak za ispunjenje, jer ništa što nudi njega lično ni malo ne košta. Izdaja je za njega potpuno prihvatljiva, a tu izdaju naziva „saradnjom“.
Diktirajući svoju ponudu za funkciju predsjednika, otkriva uz sve nakaznosti ponude i deo osobnosti koja ga čini scenski zanimljivom. Sve što izgovori oboji lakoćom prevare, spretno izvrće realnost i prilagođava je trenutku, a sve to čini virtuozno sa nevinošću koja povremeno postane slična nevinosti životinje.

Šojić jako bolestan i ozlijeđen diktira svome pomoćniki, budući da ne može pisati, da umesto njega piše pismo Europskoj uniji da i njega prime u Europsku uniju.

I tu kreće, zaplet, smeh, koji nama na poznat način može samo intepretirati poznati Srećko Šojić.

Komedija govori i o padu društvenih vrijednosti i društva u celini u kojem lik Šojića (kao karikaturalna metafora) društveno ne stagnira, već naprotiv, napreduje.

“Naslov predstave izveden je iz jedne rečenice glavnog lika. On se žali međunarodnoj komisiji i EU, te traži odštetu jer je potpuno ojađen i ukrađena mu je ličnost. Na kraju predstave poručuje da su nama svima `ukradene` ličnosti”, rekao je Gutović o predstavi. 

U predstavi igra Milan Gutović, a tekstove koje govori je sakupio i obradio, oslanjajući se na tekst Milenka Vučetića „Barabe“. U predstavi se koristi Štrausov valcer.

Cena karte je 900 dinara.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu