Mihailo Miša Janketić dobitnik Statuete Joakim Vujić - iKragujevac


Kultura

Ovogodišnji dobitnik Statuete Joakim Vujić je glumac Mihailo Miša Janketić, kome će ovo priznanje tradicionalno biti uručeno na Dan Teatra, 15. februara.

U obrazloženju žirija se pored ostalog kaže da je Miša Janketić svojim ulogama obogatio pozorišnu, filmsku i TV scenu Srbije i bivše Jugoslavije proteklih decenija. Igrajući podjednako uspešno u najraznovrsnijem repertoaru i u najrazličitijm žanrovima, na pozorišnoj sceni, TV ekranu, radiju i filmu postao je laureat najvažnijih priznanja: od Sterijinih nagrada i “Zlatnih ćurana“ do Dobričinog prstena i “Pavla Vuisića“ za životno delo. Statueta “Joakim Vujić“ se prirodno pridružuje ovoj niski nagrada i priznanja bardu naše scene.

Prsten sa likom Joakima Vujića dodeljen je glumicu Bratislavu Slavkoviću Keši za izuzetan doprinos razvoju Knjaževsko-srpskog teatra i afirmaciji njegovog ugleda u zemlji i inostranstvu.

Medaljon sa likom Joakima Vujića za pomoć pri unapređenju rada Teatra i ostvarivanje programskih ciljeva, kao i promociju pozorišta u širem regionu dodeljuje se Kompaniji “Prizma d.o.o.“ iz Kragujevca. Ovim priznanjem Knjaževsko-srpski teatar iskazuje zahvalnost direktoru kompanije gospodinu Tanasiju Kataniću za višedecenijsko aktivno učešće u produkciji i imidžu Teatra.

Godišnje nagrade Teatra dodeljuju se Sanji Matejić za ulogu Sonje Aleksandrovne u predstavi “Ujka Vanja“ Antona Pavloviča Čehova u režiji Jovana Grujića, Saši Đorđeviću, šefu tehnike i materijalnom knjigovođi Snežani Nedeljković za izuzetnu posvećenost poslu i ostvarene rezultate u protekloj godini.

U nastavku, pogledajte repertoar Knjaževsko-srpskog teatra za februar.

četvrtak, 1. februar

DŽAST MERID

subota, 3. februar

BOING, BOING

utorak, 6. februar

ČETIRI BRATA

četvrtak, 8. jfebruar

BOING, BOING

subota, 10. februar

VRAPČIĆ

utorak, 13. februar

UJKA VANJA

četvrtak, 15. februar

BAŠTA SLJEZOVE BOJE

subota, 17. februar

DŽAST MERID

TEATAR U GOSTIMA
10 . februar

PIDŽAMA ZA ŠESTORO
Gostovanje u Kraljevu

TEATAR U GOSTIMA
13 . februar

VRAPČIĆ
Gostovanje u Lazarevcu

TEATAR U GOSTIMA
17 . februar

BOING, BOING
Gostovanje u Kraljevu

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu