NAJAVA DOGAĐAJA:Roditelji obradujte svoje mališane! - iKragujevac


Kultura

Želimo da Vas obavestimo da će se u subotu, 11. oktrobra 2017. godine u 12 časova igrati
predstava "Jan Bibijan", po romanu Elina Pelina, biće izvedena u ,,Pozorištu za decu"Kragujevac.

Ovo je prva predstava naučnofantastičnog žanra u Pozorištu za decu.

Neverovatni doživljaji jednog dečaka, Jana Bibijana, ostavljaju bez daha. Predstava sa puno neočekivanih obrta govori o nestašnom dečaku i njegovoj avanturi, o neobičnom prijateljstvu sa đavolčićem Fjuom, o lepoj devojci koju je zli čarobnjak Mirilaj pretvorio u pticu, kao i o tajnama podzemnog sveta u kome vladaju đavoli. Poučna priča o odrastanju, razumevanju i emocionalnom sazrevanju podseća nas na nekoga koga sigurno poznajemo.

- Ako želite da vidite nešto zaista neobično i zanimljivo, nešto zbog čega ni na sekund nećete izgubiti pažnju, pogledajte predstavu "Jan Bibjan". Videćete začaranu princezu, smešne patuljke, strašne đavole, magarca koji pleše, a imaćete priliku da uživate u dobroj muzici i koreografiji. A, možda će se neka deca i prepoznati u tom simpatičnom, pomalo razmaženom i nadasve nestašnom dečaku, reči su reči reditelja predstave Biserke Kolevske.

Scenografija i kostim delo su Svile Veličkove, autor muzike je Vasilen Valchanov, za koreografiju je bila zadužena Danijela Sagić, dok je prevodilac sa bugarskog Milica Redžić-Vulević.

Igraju:

Miloš Milovanović - Jan Bibijan
Darija Nešić - Fju
Dubravka Brkić - ptica, Lijana, majka
Petar Lukić - đavo, bačvar, Mirilaj
Milomir Rakić - Fijufinko, pop, magarac
Vladimir Đoković - glavni đavo, učitelj, magarac, ljuljuk, dečak
Nevena Brzaković - đavolica, ljuljuk, dečak
Elin Pelin, rođen kao Dimitar Ivanov Stojanov, (8. jul 1877. - 3. decembar 1949) je poznati bugarski pisac, slavljen zbog svojih prikaza seoskog života. Pelin je jedan od začetnika bugarske dečje književnosti, a smatra se da je njegov roman "Jan Bibijan" jedan od prvih naučnofantastičnih romana pisanih za decu.

Predstava je namenjena deci od šest i više godina.

Premijera je odigrana 2. marta 2017. godine.

Cena ulaznice je 150 dinara. 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu