''Crvenkapa i zbunjeni vuk'' u Pozorištu za decu - iKragujevac


Kultura

U sredu 5. oktobra, sa početkom u 18.00 časova, na repertoaru ,,Pozorišta za decu Kragujevac" je predstava ,,Crvenkapa i zbunjeni vuk". Predstava je namenjena deci uzrasta između 5 i 10 godina i traje 40 minuta.

Ova vesela savremena bajka je priča u kojoj je sve izokrenuto u odnosu na sadržaj poznate bajke „Crvenkapa“. Snoviđenje nestašnog i radoznalog dečaka Vučka uvodi nas u priču o vuku, „zveri” koja je predstavljena kao nesrećno, zapostavljeno i proganjano biće. On je u prvom delu bajke zaista zbunjen, jer je našao sebe u ulozi Vuka. On konstruiše okolnosti o kojima priča (da je došao iz zoološkog vrta) i trudi se da ta njegova priča bude uverljiva, kao uostalom i svako kazivanje koje je u realnosti manje verovatno.

Ova predstava rađena je po tekstu Radeta Pavlovića i režiji Milića Jovanovića. Za scenografiju i kotime zadužena je Alina Linjkova Veljković, autor muzike je Dobrica Andrić, a direktor Zoran Đorić.

U predstavi igraju: Miloš Milovanović (Vučko), Nevena Brzaković/Darija Nešić (Caca-pudlica), Dubravka Đorđević (Crvenkapa), Petar Lukić (lovac Timotije), Miliva Redžić Vulević (Bakica).

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu