Izložba slika Peđe Rakićevića u Narodnom muzeju - iKragujevac


Kultura

U četvrtak, 19. maja, u 19 sati, u Malom likovnom salonu Narodnog muzeja u Kragujevcu, biće otvorena izložba slika Peđe Rakićevića, akademskog slikara iz Kragujevca.

Peđa Rakićević je diplomirao na Akademiji umetnosti u Prištini, odsek grafički dizajn, 1995. godine. Na istom fakultetu je magistrirao, na odseku slikarstvo, 1998. godine. Član je ULUS-a od 1996. godine. Član je Pacific ART League of Palo Alto, California, USA od 2002. godine. Član je Berkley Art Center, California, USA.od 2003. godine.

Specijalizirao je grafički dizajn na Foothill College, Los Altos, California i digitalnu publikaciju na OICW, Menlo Park, California, 2003. godine, gde biva potvrđen od GATF/PIA (Graphic Arts Tehnical Foundation/Printing Industries of America).

Izlagao je na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama širom sveta. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada za umetničko stvaralaštvo, uključujući UNICEF nagradu za anti-ratnu tematiku.

Slike Peđe Rakićevića se nalaze u muzejima, galerijama i privatnim kolekcijama u Srbiji, Americi, Rusiji, Japanu, Norveškoj, Švajcarkoj, Austriji i drugim državama.

 

Izvor: GTO „Kragujevac“

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu