Izložba slika Pala Dečova: „U dodiru sa prirodom“ - iKragujevac


Kultura

U četvrtak, 31. marta, u 19 sati, u Malom likovnom salonu Narodnog muzeja u Kragujevcu, biće otvorena izložba slika Pala Dečova.Na izložbi će biti predstavljene slike iz poslednjeg opusa radova, nastale krajem prethodne i početkom ove godine. 

Radovi nose zajednički naziv „U dodiru sa prirodom“.

To je ciklus koji je umetnik započeo još za vreme studija, a koji se proteže sve vreme njegovog stvaralaštva, preko trideset i pet godina. Sadašnjem opusu bi se mogao dodati podnaslov „Polja“. Za ovu izložbu je odabrano desetak slika, srednjeg formata, od kojih jednu sliku čini poliptih od osam manjih slika iste veličene, jedan diptih i osam pojedinačnih slika, izvedenih u kombinovanoj tehnici akril i ulje na platnu.

Pal Dečov je diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, 1980. godine. Postdiplomske studije je završio na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, 1983. godine. Član je Udruženja likovnih umetnika Vojvodine i Udruženja likovnih umetnika Srbije. Pal Dečov izlaže samostalno od 1980. godine. Učestvovao je na više od tristotinepedeset kolektivnih izložbi u zemlji i u inostranstvu u periodu od 1977. godine do danas i dobitnik je velikog broja nagrada.

Izložba će biti otvorena do 27. aprila 2016. godine.

 

izvor: GTO Kragujevac

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu