Večeras u SKC-u bend Špajz - iKragujevac


Kultura

Večeras u Studentsko kulturnom centru u 22 sata nastupiće bend "Špajz".

Bend ŠPAJZ nastao je u martu 2010. godine u Kragujevcu. Čine ga Vladimir Maksić (gitara), Darko Đorđević (gitara), Aleksandar Furunović (bubnjevi) i Stanko Milačić (bas gitara). Većina pesama nastala je i nastaje tokom jam sessiona. U pitanju su instrumentali u kojima se mogu prepoznati različiti uticaji (od Hendriksa, preko Discipline kičme do fusiona i džeza), a koja povremeno zvuči i kao odlična filmska muzika (npr. Ovaj lift nema vrata, po kojoj i album nosi naziv).
Međutim, iako naziv benda sugeriše da je ovo muzika u kojoj ima „za svakoga po nešto“ (kako to biva u svakom špajzu), pre bismo mogli govoriti o jednoj novoj i svežoj pojavi na muzičkoj sceni, koja uspešno spaja nespojivo, i vrlo hrabro definiše svoj pravac, što je primetno već i na prvom albumu. Posebno treba istaći upečatljive nazive pesama često nastale kao poigravanje sa raznim natpisima/ upozorenjima, recimo U slučaju opasnosti razbiti sistem za koju postoji i spot (video rad Luke Stoisavljevića).
Producent ovog albuma snimanog tokom februara 2014. je Saša Furunović (Popečitelji, Fitnes), a izdavač SKC Kragujevac.
Slušajući prvi album ŠPAJZA - Stepeništem, Koridorom, Garažnom konstrukcijom, Dan-noć ulazimo u Mehanizam Južnog kolovoza, pa tako, gotovo u jednom dahu pristajemo na odličnu vožnju punu uzbuđenja i napetosti, jer, ne zaboravimo, Ovaj lift nema vrata.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu