Koncert grupe "KAL" - Romski karavan umetnosti u Kragujevcu - iKragujevac


Kultura

Grupa “KAL” nastupiće u subotu 28. novembra, u „Čaurnici” Kneževog arsenala, u 21 sat u okviru projekta Romskog kulturnog centra pod nazivom „Romski karavan umetnosti”, koji se realizuje u saradnji sa organizacijom Civil Rights Defenders.

„Kal“ je urbani romski bend iz Beograda. Muzički stil koji je ovaj bend kreirao zapadni kritičari su nazvali Rock’n’Roma i to svakako najbolje oslikava njihovu muziku. Od 2006. godine, kada su otpočeli svoju karijeru, do sada, u inostranstvu su odsvirali preko 600 koncerata. Nastupali su na najznačajnijim domaćim, evropskim i svetskim festivalima poput „Roskildea” u Danskoj, „Fuzion” festivala u Berlinu, „Pepsi Sziget” festivala u Budimpešti kao i na domaćem EXIT-u.

„Romski karavan umetnosti” je putujući multidisciplinarni projekat čiji je cilj da promoviše romsku kulturu i umetnost na inovativan način i na taj način doprinese smanjenju negativnih kulturnih predrasuda.. Deo je nacionalne kampanje za afirmaciju Roma („Rom, to sam ja“ / „Da li znaš ko sam ja?“) koja je započeta 2010. godine.

Program je sastavljen od nekoliko Celina:
-18.00 Javna tribina „Uspešni Romi i njihova dostignuća“ , Kontakt galerija SKC-a , ul. Radoja Domanovića 12
-20.00 Izložba fotografija „ Poznati Romi sveta“, Knežev Arsenal - Čaurnica
-21.00 Koncert grupe „KAL“, Knežev Arsenal - Čaurnica
Ulaz je besplatan.


 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu