Noć pozorišta 2015 posvećena edukaciji dece i mladih - iKragujevac


Kultura

Od 20. do 22. novembra, biće organizovana peta Noć pozorišta u desetak gradova i opština Srbije.

U okviru međunarodne mreže European Theatre Night, Novi Sad, Beograd, Niš, Zrenjanin, Novi Pazar, Vranje, Kragujevac, Knjaževac, Ćićevac, Zemun-Batajnica, Barajevo i Rekovac promovisaće pozorišno stvaralaštvo.

U 25 ustanova kulture, navedenih gradova, učesnica manifestacije (pozorišta, kulturni centri, studentski kulturni centri, muzeji, biblioteke i dr.) biće održano više od 30 predstava i 20 propratnih sadržaja (performansi, muzički događaji, muzejske postavke, radionice, izložbe, i sl.) koji su besplatni ili sa popustom do 50% u pojedinim institucijama.

Ove godine Noć pozorišta je posvećena deci i mladima, pa su i predstave posvećene edukaciji, lepom ponašanju ali i vršnjačkom nasilju. Publika će videti dve premijere i nekoliko novijih predstava i po prvi put će uživati u ambijentalnom teatru – internet kabareu, u opuštenoj atmosferi uz smeh i muziku, kafu ili sok.

U ovoj godini Fondacija Noć pozorišta pokrenula je projekat „Revitalizacija ustanova kulture“. Ustanove su pored lošeg finansijskog stanja namenjenih programu i u sve težim tehničkim uslovima za održavanje programa.

„Apelujemo na sve ljude dobre volje da se uključe u našu akciju i da se obrate našoj fondaciji za više informacija u vezi sa obnovom ustanova, a donosioce odluka od resornog ministarstva do lokalnih samouprava, da odvoje veća sredstva za kulturu i finansijski podrže programe ove namene“, piše u saopštenju fondacije povodom manifestacije Noć pozorišta. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu