Izložba fotografija "Some cities" Ivana Arsenijevića - iKragujevac


Kultura

Narodni muzej organizuje izložbu fotografija "Some cities" Ivana Arsenijevića koja će biti otvorena u Galeriji Narodnog muzeja u četvrtak 12. novembra u 19 časova. Izložba sadrži 55 radova ovog umetnika fotografije iz Kragujevca, a biće izloženi do 15. decembra.

Izložba "Some Cities" predstavlja kolor fotografije kojima Ivan Arsenijević formira širu sliku grada i ispituje mogućnosti da se grad obuhvati kao istorijski, kulturni i socijalni fenomen, istovremeno promišljajući prirodu fotografskog medija kao saznajnog sredstva u tom procesu.
Ivan Arsenijević u svakom novom gradu traga za delom koji mu je potreban u približavanju celovitijem uvidu, često se vraćajući na lokacije koje je otkrio u lutanjima, fotografišući u dokumentarnom stilu, bez intervencija u postprodukciji. Dok se na fotografijama gradskih prostora reflektuje užitak slobode kretanja samog fotografa, otelotvorenog u mogućnosti kontemplativne distance, snimci iz metroa dočaravaju telesnu blizinu u prostorima regulisanog kretanja i uračunavaju autora na novi način, uključenog kao učesnika u gradskom životu, koji uspeva da zabeleži kretanje na eksalatorima, situacije iz vagona, sa perona. U svakodnevnom životu lica i stavovi tela ljudi u gradskom prevozu, statičnih, svesnih da mogu biti posmatrani od drugih prisutnih, zanimljivi su jer uvek zadržavaju deo svesti da nisu samo subjekt nego i objekt posmatranja.
Ivan Arsenijević (1972) je diplomirao na Akademiji umetnosti BK u Beogradu, odsek fotografija. Završio je Školu Jugoslovenskog instituta za novinarstvo u Beogradu, odsek TV produkcija. Trenutno je na postdiplomskim studijama na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, smer Odnosi sa javnošću i multimedijalne komunikacije. Radi kao urednik likovnog programa Studentskog kulturnog centra u Kragujevcu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu