XVI Internacionalni jazz fest - iKragujevac


Kultura

U četvrtak, 29. oktobra, u Kragujevcu počinje XVI Internacionalni jazz fest. Festival će tradicionalno biti održan u Knjaževsko srpskom teatru i trajaće dva dana.

U četvrtak, u 20 časova, festival otvara Lia Pale, mlada austrijska umetnica koju mediji često opisuju kao jednu od najintrigantnijih i najseksipilnijih novih evropskih autorki. Nakon Lije Pale, u 21:30 časova, nastupiće duo iz Nemačke, čuveni saksofonista Christof Lauer & Rainer Tempel, pijanista. Ova dva sjajna umetnika poznata, između ostalog, i po svom radu sa velikim sastavima širom sveta, u Kragujevcu predstavljaju izuzetno zanimljivo čitanje kompozicija legendarnog Sidnija Bešea.

U petak, 30. oktobra, u 20 časova, publika će prvo čuti Serbian jazz BRE!, bend koji je ustvari najtačnije nazvati multimedijalnim projektom, i koji se predstavlja albumom „Serendipity“, iz aprila ove godine, uz VJ-ing idejnog tvorca projekta Ivana Grlića. Od 21.30 na scenu izlazi danski trio Firebirds, sastavljen od istaknutih muzičara danske džez scene, poznat između ostalog i po spajanju dela klasičnih kompozitora sa džez muzikom, ali i mešavini bluza, surfa, slobodne improvizacije u avangardnom duhu.

Cena pojedinačne ulaznice je 600 RSD, a kompleta 1000 RSD. Internacionalni jazz festival Kragujevac pomogli su: Skupština grada Kragujevca, Goethe Institut Beograd i Austrijski kulturni centar.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu